
Březen, měsíc bez příplatku – kde si dáte rostlinné cappuccino?
Březen je měsícem bez příplatků! 30 kaváren se rozhodlo oslovit v březnu více zákazníků a nabídnout jim kávu s rostlinným mlékem bez příplatku.
Nabídka zeleninových pomazánek je už samozřejmostí ve všech obchodech.
Mám ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který dává přednost rostlinné kuchyni.
Počet lidí s intolerancí nebo dokonce alergií na laktózu narůstá a ti jistě ocení nabídku rostlinných produktů jako alternativu.
Jáhly, červená čočka, chřest nebo ovesné vločky? Rostlinná kuchyně znamená tisíce možností!
Ochrana osobních údajů je pro nás prioritou. Více informací, jak zacházíme
s vašimi daty, najdete v tomto dokumentu.
Ochrana osobních údajů je pro nás prioritou. Více informací, jak zacházíme
s vašimi daty, najdete v tomto dokumentu.
Březen je měsícem bez příplatků! 30 kaváren se rozhodlo oslovit v březnu více zákazníků a nabídnout jim kávu s rostlinným mlékem bez příplatku.
Povídali jsme si o Burrito Loco. Jak se rostlinné nabídce daří? Proč je na menu právě ManaBurger a na co se můžeme brzy těšit?
Určitě jste již o cizrně slyšeli. Anička z Rostlinně Vám poradí, co z ní vyrobit a kde si koupit cizrnové pochoutky jako hummus či falafel.
V době pandemie jsme si začali více objednávat jídlo přes internet. Katka vám ve svém článku doporučí několik restaurací, které nabízejí rostlinnou kuchyni.
O intuici, o léčivých účincích kokosové vody nebo o tom, že zdravá střeva dělají dobrou náladu, se můžete dočíst v rozhovoru se zakladatelem Wild and Coco.
V časech pandemie zažilo Rostlinně druhý rok své činnosti. Co jsme všechno dělali a kdo se na našich aktivitách podílel? Začtěte se do rostlinné kroniky 2020.
Pokud vás čeká příprava bramborového salátu, nesmíte zmeškat naši prosincovou lokálku. Příští zastávka, nejlepší bramborový salát ever!
Začali s bio limonádami a nakonec vytvořili jednu z nejširších nabídek rostlinných alternativ na česko-slovenském trhu nejen pro kavárny. To jsou Green Heads.
Je libo řepové karbanátky, batátový tex-mex burger nebo lahodný kaštanový cheesecake v rostlinném provedení? Vyražte s námi do moravskoslezského kraje.
Vánoce jsou za dveřmi, a tak je nejvyšší čas začít připravovat cukroví! Co to zkusit tento rok 100% rostlinně?
Novinky roku 2021! Poradíme, v čem ulovit nejvíce probiotik, které podniky nabídnou hotovky, na které premiéry rostlinných produktů se můžeme těšit a ještě víc.
Poznejte místní rostlinnou kuchyni. Ochutnejte recepty Kuchařky ze Svatojánu, menu s využitím místních biosurovin - třeba i s ubytováním v jednom z podniků.
Jak šetřit přírodu i peníze a pochutnat si na domácím či restauračním meníčku bezpečně a pohodlně? Představujeme trendy v krabičkování a pár receptů navrch.
Jaké je tajemství kvalitního hummusu? Proč je kimchi zázračným pokrmem pro všechny neduhy? Čtěte v rozhovoru ze zákulisí úspěšné české značky.
Prý Vánoce bez kapra? Jde to! Máme pro Vás tipy, jak připravit tříchodovou štědrovečerní hostinu podle našich předků - chutně, jednoduše a hlavně rostlinně.
Než se pustíte do maratonu zavařování, kvašení a nakládání, přesvědčte se o tom, že jste mistry ve skladování. Zeleninu si totiž můžete užít čerstvou i v zimě.
Zatímco UHO bychom nejraději zcela vytěsnili z gastronomické mapy, UDO by nyní nemělo chybět v žádné lednici. Že UDO neznáte? Nachytřete se v říjnové lokálce.
Konference Plant-Powered Perspectives 2020 je za námi! Jak probíhala, kdo zvítězil v soutěži startupů a co prozradili zástupci gastra v panelové diskusi?
Kam v Brně na lahodný, šťavnatě propečený kebab, aromatické phočko s tofu nebo tradiční britské Fish & Chips - to vše v rostlinné verzi? Mrkněte na náš článek!
V čem se liší petržel od pastiňáku, proč musí čekanka stále čekat na svou renesanci a jak si doma vyrobit umeboshi? Projeďte se s námi zářijovou Lokálkou.
Rozhodli jste se z jídelníčku vyřadit živočišné produkty, ale nechce se Vám pořád učit nové recepty a nemáte na vaření celý den? Žádný problém!
Jak vypadá výroba Nemléka? Ptali jsme se Lucky, Jiříka a Aleše, kteří v bývalém mlýnu v Černošicích-Mokropsech nemléčné produkty vyrábějí.
Důvodů, proč rozšířit rostlinnou nabídku Vaší kavárny, jste asi slyšeli dost. Poradil Vám ale někdo, jak na to? Připravili jsme pro Vás 6 kroků, kterými začít.
Louky cudně shazují zelenou a já bych rád taky konečně odjel na dovolenou (rým unintended). Kdy ale vyrazit, aby mi neutekla srpnová sklizeň? A co mohu sklízet?
Červenec je měsícem hojnosti. Projdete se o víkendu v teplém ránu po dvorku a bohatě posnídáte.
Řetězcem s nejbohatší rostlinnou nabídkou se v roce 2020 stal Globus. A není divu. Jeho oddělení Zdravý svět je rostlinnými produkty přímo nabité.
V předchozím článku jsme si představili ty nejlepší verze rostlinných vajíček na slano. V dnešním článku si zase ukážeme, jak se pustit do sladkých receptů.
Vítejte u další lokálky, tentokráte červnové. Období plněných knedlíků může začít, oprašte recepty na ty nejvláčnější. Lokálka vyjíždí, nasedat!
Jak připravit dokoná tofíčka? Jakou majonézu použít do bramborového salátu? A s jakými rostlinnými ingrediencemi docílíte autentické vaječné chuti?
Sladká, slaná, hořká, kyselá a...UMAMI - chuť, kterou lze jedním slovem těžko popsat, ale kterou naše chuťové pohárky bezmezně milují.
Nastupte do naší lokálky - měsíčního přehledu o tom, co zrovna můžete sklízet na zahrádce, nakupovat na farmářských trzích nebo vyndavat z nabité spižírny.
Představujeme Vám 5 top snídaní z našeho profilu, se kterými se nebudete moct dočkat rána!
Vyloučit z jídelníčku mléčné výrobky nikdy nebylo jednodušší. Trh nabízí velké množství výborných rostlinných produktů, které stojí za to vyzkoušet.
O rostlinné kuchyni a karanténě z pohledu šéfkuchaře s patronem projektu Rostlinně Ondřejem Panošem.
Jako první veganské mleté v českém retailu ho na podzim zařadil řetězec Lidl. Do zákulisí nás vezme Zuzana Holá, tisková mluvčí Lidlu.