
Jídlem do pohody: rozhovor s Inkou Buchertovou o Ajurvédě
Jediný recept na zdraví pro všechny neexistuje. Vnímáním svého těla a koloběhu přírody však dokážeme najít vlastní pohodu. A roli v ní hraje i rostlinné jídlo.
Nabídka zeleninových pomazánek je už samozřejmostí ve všech obchodech.
Mám ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který dává přednost rostlinné kuchyni.
Počet lidí s intolerancí nebo dokonce alergií na laktózu narůstá a ti jistě ocení nabídku rostlinných produktů jako alternativu.
Jáhly, červená čočka, chřest nebo ovesné vločky? Rostlinná kuchyně znamená tisíce možností!
Ochrana osobních údajů je pro nás prioritou. Více informací, jak zacházíme
s vašimi daty, najdete v tomto dokumentu.
Ochrana osobních údajů je pro nás prioritou. Více informací, jak zacházíme
s vašimi daty, najdete v tomto dokumentu.
Jediný recept na zdraví pro všechny neexistuje. Vnímáním svého těla a koloběhu přírody však dokážeme najít vlastní pohodu. A roli v ní hraje i rostlinné jídlo.
Horké letní dny přímo volají po tom vyběhnout ven a strávit tam celý den. Jaké jídlo však přežije vysoké teploty a náročné přenosy?
Rok 2022 byl bohatý na rostlinné alternativy ryb a mořských plodů. Několik z nich jsme pro Vás otestovali.
Dnes už na trhu najdeme nepřeberné množství alternativ masa a ryb. Které z nich opravdu stojí za to vyzkoušet?
Věda a vývoj se ubírají mílovými kroky. Už dnes nám umožňují získat nezbytné bílkoviny z řady mikroorganismů. Jak vypadá budoucnost alternativních proteinů?
V posledních pár letech se nabídka rostlinných alternativ posunula mílovými kroky. Jaké nejlepší produkty seženete v českých supermarketech a e-shopech?
Semix dokazuje, že společenská odpovědnost a úspěšný byznys jdou ruka v ruce. Přečtěte si o vizi, historii ale i budoucích plánech této české společnosti.
Jak nakoupit udržitelně online? A jak začít budovat byznys na ideách udržitelnosti a společenské odpovědnosti? To a mnoho dalšího prozradí Martin Lanta.
Pan Hrášek je novou značkou české rodinné firmy Emco. Proč se rozhodli jít cestou rostlinných alternativ a proč si k tomu vybrali právě hrachovou bílkovinu?
Perfect Canteen letos otevřeli ryze rostlinné firemní bistro. Pyšní se tak prvenstvím v ČR i v Evropě. Nahlédněte spolu s námi pod pokličku tohoto projektu.
Šéfkuchař Zdeněk Křížek je ten, komu vděčíme za úplně první rostlinnou polopenzi v České republice.
Rostlinným produktem 2022 se stal Camembert značky Nurishh. Ta patří do rozrůstajícího se portfólia francouzské společnosti Bel.
S Filipem Sajlerem, novým patronem Rostlinně, o flexitariánství, Perfect-u a poctivé kuchařině
Globus, Albert a Tesco obsadili první příčky hodnocení řetězců podle dostupnosti rostlinných altnernativ. Jak přistupují k rozšiřovaní tohoto sortimentu?
Rostlinně má za sebou již 3. rok podporování a šíření rostlinné nabídky napříč republikou.
Vánoce se nezastavitelně blíží, proto jsme se v Rostlinně dali dohromady tipy a recepty na štědrovečerní řízky pro každého.
Už jsou tady skoro Vánoce a s nimi přichází i každoroční pečení. Rozhodli jsme se pro Vás vybrat naše nejlepší rostlinné recepty na cukroví.
Firmy usilují o vzdělávání zákazníka a čeká nás další růst nabídky rostlinných produktů. Na rostlinné trendy jsme se podívali s lidmi z řad odborníků na gastro.
Taste Fake Milk je akce, na které člověk mohl ochutnat nejrůznější nové produkty na rostlinném trhu. Jaké z nich doporučuje Rostlinně?
Rostlinně se rozhodlo dát dohromady letošní nejlepší podzimní recepty, které vás zahřejí v sychravém počasí.
Již druhý ročník konference Plant-Powered perspectives, kterou Rostlinně pořádá, se konal 4. 10. 2021. Pojďme se společně podívat, jak vypadal.
Černá labuť hostila ochutnávku rostlinného „masa“. Soutěž Taste Fake Meat vyhrál Vegetarian Butcher, co doporučuje Rostlinně?
Průzkum InsightLab ukázal, že o rostlinných alternativách potravin má 49 % dotázaných, čím dál více lidí tyto produkty zkouší.
Září 2021 je už druhým měsícem bez příplatků! Kavárny se rozhodly oslovit více zákazníků a nabídnout jim kávu s rostlinným mlékem úplně bez příplatku.
Rozhovor s naším patronem Hugem Hromasem o jeho nové kuchařce, Instagramu, oblíbených receptech a vztahu k rostlinné kuchyni.
Naše Anička si vzala za cíl vám ukázat, které sušenky a sladkosti jsou rostlinné a možná o nich nevíte. Sladké má totiž každý rád.
Danone plánuje rozšířit rostlinnou nabídku. Na třetím místě ankety o Rostlinný produkt roku se umístil jogurt značky Alpro.
Ideální čtvrteční odpoledne? S webinářem o trendech a rozvoji rostlinného trhu v Evropě, který 10.6. pořádal V-label Europe. Nestihli jste? Nevadí, to nejzajíma
Druhé místo v soutěži o rostlinný produkt roku v roce 2020 vyhrál Lidl se svými miniřízečky. Jeho mluvčí Tomáš Myler prozradil, jaké se chystají novinky.
Sýry PlantoBesto jsou žhavou novinkou na rostlinném trhu. Zakladatel značky Karel Bis nám pověděl, v čem se liší od ostatních alternativ.
Nutričně je Mana nejlepší volbou na světě, řekl v rozhovoru Jakub Krejčík, zakladatel Many, která se svým burgerem vyhrála soutěž o rostlinný produkt roku 2020.
Rostlinně se zeptalo výživové poradkyně Pavly Široké a lékařky Daniely Lilling, jak přejít na veganství. Podle nich je důležité začít zlehka.
Jaro je tady, počasí je čím dál hezčí a k hezkému počasí patří grilování. Připravili jsme si pro vás tipy, jak si ho udělat rostlinné.
Vstávej, semínko, holala... Aneb je tady další lokálka, tentokrát s tipy, jak si zpestřit život a vypěstovat si zahrádku na vlastním parapetu!
Velikonoce jsou svátky jara, života a probouzení přírody. Zkoušeli jste si je někdy udělat rostlinné? V článku se dozvíte, jak si upéct mazanec i beránka.
Eli Jane z Rostlinně nám dá tipy na nejlepší rostlinné burgery v Praze. Sdílí s námi seznam svých pěti nejoblíbenějších burgeráren.
Letem světem za rostlinnou stravou. Anička z Rostlinně se podívala do Japonské kuchyně, aby nám ukázala její rostlinnou rozmanitost.
Rostlinný trh v Evropě je na vzestupu. Dvojciferná čísla meziročního růstu pozorujeme napříč celým segmentem. Jaká data přinesl Smart Protein Project?
Březen je měsícem bez příplatků! 30 kaváren se rozhodlo oslovit v březnu více zákazníků a nabídnout jim kávu s rostlinným mlékem bez příplatku.
Povídali jsme si o Burrito Loco. Jak se rostlinné nabídce daří? Proč je na menu právě ManaBurger a na co se můžeme brzy těšit?
Určitě jste již o cizrně slyšeli. Anička z Rostlinně Vám poradí, co z ní vyrobit a kde si koupit cizrnové pochoutky jako hummus či falafel.
V době pandemie jsme si začali více objednávat jídlo přes internet. Katka vám ve svém článku doporučí několik restaurací, které nabízejí rostlinnou kuchyni.
O intuici, o léčivých účincích kokosové vody nebo o tom, že zdravá střeva dělají dobrou náladu, se můžete dočíst v rozhovoru se zakladatelem Wild and Coco.
V časech pandemie zažilo Rostlinně druhý rok své činnosti. Co jsme všechno dělali a kdo se na našich aktivitách podílel? Začtěte se do rostlinné kroniky 2020.
Pokud vás čeká příprava bramborového salátu, nesmíte zmeškat naši prosincovou lokálku. Příští zastávka, nejlepší bramborový salát ever!
Začali s bio limonádami a nakonec vytvořili jednu z nejširších nabídek rostlinných alternativ na česko-slovenském trhu nejen pro kavárny. To jsou Green Heads.
Je libo řepové karbanátky, batátový tex-mex burger nebo lahodný kaštanový cheesecake v rostlinném provedení? Vyražte s námi do moravskoslezského kraje.
Vánoce jsou za dveřmi, a tak je nejvyšší čas začít připravovat cukroví! Co to zkusit tento rok 100% rostlinně?
Novinky roku 2021! Poradíme, v čem ulovit nejvíce probiotik, které podniky nabídnou hotovky, na které premiéry rostlinných produktů se můžeme těšit a ještě víc.
Poznejte místní rostlinnou kuchyni. Ochutnejte recepty Kuchařky ze Svatojánu, menu s využitím místních biosurovin - třeba i s ubytováním v jednom z podniků.
Jak šetřit přírodu i peníze a pochutnat si na domácím či restauračním meníčku bezpečně a pohodlně? Představujeme trendy v krabičkování a pár receptů navrch.
Jaké je tajemství kvalitního hummusu? Proč je kimchi zázračným pokrmem pro všechny neduhy? Čtěte v rozhovoru ze zákulisí úspěšné české značky.
Prý Vánoce bez kapra? Jde to! Máme pro Vás tipy, jak připravit tříchodovou štědrovečerní hostinu podle našich předků - chutně, jednoduše a hlavně rostlinně.
Než se pustíte do maratonu zavařování, kvašení a nakládání, přesvědčte se o tom, že jste mistry ve skladování. Zeleninu si totiž můžete užít čerstvou i v zimě.
Zatímco UHO bychom nejraději zcela vytěsnili z gastronomické mapy, UDO by nyní nemělo chybět v žádné lednici. Že UDO neznáte? Nachytřete se v říjnové lokálce.
Konference Plant-Powered Perspectives 2020 je za námi! Jak probíhala, kdo zvítězil v soutěži startupů a co prozradili zástupci gastra v panelové diskusi?
Kam v Brně na lahodný, šťavnatě propečený kebab, aromatické phočko s tofu nebo tradiční britské Fish & Chips - to vše v rostlinné verzi? Mrkněte na náš článek!
V čem se liší petržel od pastiňáku, proč musí čekanka stále čekat na svou renesanci a jak si doma vyrobit umeboshi? Projeďte se s námi zářijovou Lokálkou.
Rozhodli jste se z jídelníčku vyřadit živočišné produkty, ale nechce se Vám pořád učit nové recepty a nemáte na vaření celý den? Žádný problém!
Jak vypadá výroba Nemléka? Ptali jsme se Lucky, Jiříka a Aleše, kteří v bývalém mlýnu v Černošicích-Mokropsech nemléčné produkty vyrábějí.
Důvodů, proč rozšířit rostlinnou nabídku Vaší kavárny, jste asi slyšeli dost. Poradil Vám ale někdo, jak na to? Připravili jsme pro Vás 6 kroků, kterými začít.
Louky cudně shazují zelenou a já bych rád taky konečně odjel na dovolenou (rým unintended). Kdy ale vyrazit, aby mi neutekla srpnová sklizeň? A co mohu sklízet?
Červenec je měsícem hojnosti. Projdete se o víkendu v teplém ránu po dvorku a bohatě posnídáte.
Řetězcem s nejbohatší rostlinnou nabídkou se v roce 2020 stal Globus. A není divu. Jeho oddělení Zdravý svět je rostlinnými produkty přímo nabité.
V předchozím článku jsme si představili ty nejlepší verze rostlinných vajíček na slano. V dnešním článku si zase ukážeme, jak se pustit do sladkých receptů.
Vítejte u další lokálky, tentokráte červnové. Období plněných knedlíků může začít, oprašte recepty na ty nejvláčnější. Lokálka vyjíždí, nasedat!
Jak připravit dokoná tofíčka? Jakou majonézu použít do bramborového salátu? A s jakými rostlinnými ingrediencemi docílíte autentické vaječné chuti?
Sladká, slaná, hořká, kyselá a...UMAMI - chuť, kterou lze jedním slovem těžko popsat, ale kterou naše chuťové pohárky bezmezně milují.
Nastupte do naší lokálky - měsíčního přehledu o tom, co zrovna můžete sklízet na zahrádce, nakupovat na farmářských trzích nebo vyndavat z nabité spižírny.
Představujeme Vám 5 top snídaní z našeho profilu, se kterými se nebudete moct dočkat rána!
Vyloučit z jídelníčku mléčné výrobky nikdy nebylo jednodušší. Trh nabízí velké množství výborných rostlinných produktů, které stojí za to vyzkoušet.
O rostlinné kuchyni a karanténě z pohledu šéfkuchaře s patronem projektu Rostlinně Ondřejem Panošem.
Jako první veganské mleté v českém retailu ho na podzim zařadil řetězec Lidl. Do zákulisí nás vezme Zuzana Holá, tisková mluvčí Lidlu.