Souhlasíte?

01 / 06

Rostlinné mléko už je k dostání skoro v každé kavárně.

Přeskočit

Souhlasíte?

02 / 06

Nabídka zeleninových pomazánek je už samozřejmostí ve všech obchodech.

Přeskočit

Souhlasíte?

03 / 06

Mám ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který dává přednost rostlinné kuchyni.

Přeskočit

Souhlasíte?

04 / 06

Počet lidí s intolerancí nebo dokonce alergií na laktózu narůstá a ti jistě ocení nabídku rostlinných produktů jako alternativu.

Přeskočit

Souhlasíte?

05 / 06

Znám restauraci, kde podávají skvělé rostlinné jídlo.

Přeskočit

Souhlasíte?

06 / 06

Jáhly, červená čočka, chřest nebo ovesné vločky? Rostlinná kuchyně znamená tisíce možností!

Přeskočit

Lahodná alchymie: odkrývání kouzel fermentace

Fermentace je již po tisíciletí neoddělitelnou součástí přípravy chutného a nutričně hodnotného jídla. Co všechno přináší do rostlinné kuchyně?

Michaela Levíčková
29. 1. 2024

Piknik do horka

Horké letní dny přímo volají po tom vyběhnout ven a strávit tam celý den. Jaké jídlo však přežije vysoké teploty a náročné přenosy?

Michaela Levíčková
15. 6. 2023

Září — měsíc bez příplatku

Září 2021 je už druhým měsícem bez příplatků! Kavárny se rozhodly oslovit více zákazníků a nabídnout jim kávu s rostlinným mlékem úplně bez příplatku.

Libor Pozníček
1. 9. 2021

Krabičkování v době koronaviru

Jak šetřit přírodu i peníze a pochutnat si na domácím či restauračním meníčku bezpečně a pohodlně? Představujeme trendy v krabičkování a pár receptů navrch.

Anna Dolečková
6. 12. 2020

Tradiční štědrovečerní hostina rostlinně

Prý Vánoce bez kapra? Jde to! Máme pro Vás tipy, jak připravit tříchodovou štědrovečerní hostinu podle našich předků - chutně, jednoduše a hlavně rostlinně.

Veronika Charvátová
23. 11. 2020

Lokálka listopad: Ta mrkev v mym sklepě

Než se pustíte do maratonu zavařování, kvašení a nakládání, přesvědčte se o tom, že jste mistry ve skladování. Zeleninu si totiž můžete užít čerstvou i v zimě.

Adam Novotný
10. 11. 2020

Lokálka říjen: Jedna vládne všem

Zatímco UHO bychom nejraději zcela vytěsnili z gastronomické mapy, UDO by nyní nemělo chybět v žádné lednici. Že UDO neznáte? Nachytřete se v říjnové lokálce.

Adam Novotný
19. 10. 2020

Lokálka září: babí léto

V čem se liší petržel od pastiňáku, proč musí čekanka stále čekat na svou renesanci a jak si doma vyrobit umeboshi? Projeďte se s námi zářijovou Lokálkou.

Adam Novotný
7. 9. 2020

Jak rozšířit rostlinnou nabídku v kavárně

Důvodů, proč rozšířit rostlinnou nabídku Vaší kavárny, jste asi slyšeli dost. Poradil Vám ale někdo, jak na to? Připravili jsme pro Vás 6 kroků, kterými začít.

Libor Pozníček
14. 8. 2020

Lokálka červenec: Hojnost

Červenec je měsícem hojnosti. Projdete se o víkendu v teplém ránu po dvorku a bohatě posnídáte.

Adam Novotný
23. 7. 2020

Lokálka červen: Konečně ovoce

Vítejte u další lokálky, tentokráte červnové. Období plněných knedlíků může začít, oprašte recepty na ty nejvláčnější. Lokálka vyjíždí, nasedat!

Adam Novotný
11. 6. 2020

Umami od mámy: Kde se bere chuť?

Sladká, slaná, hořká, kyselá a...UMAMI - chuť, kterou lze jedním slovem těžko popsat, ale kterou naše chuťové pohárky bezmezně milují.

Adam Novotný
15. 5. 2020

Lokálka květen: Zpátky na trh

Nastupte do naší lokálky - měsíčního přehledu o tom, co zrovna můžete sklízet na zahrádce, nakupovat na farmářských trzích nebo vyndavat z nabité spižírny.

Adam Novotný
10. 5. 2020