Nabídka zeleninových pomazánek je už samozřejmostí ve všech obchodech.
Mám ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který dává přednost rostlinné kuchyni.
Počet lidí s intolerancí nebo dokonce alergií na laktózu narůstá a ti jistě ocení nabídku rostlinných produktů jako alternativu.
Jáhly, červená čočka, chřest nebo ovesné vločky? Rostlinná kuchyně znamená tisíce možností!
Ochrana osobních údajů je pro nás prioritou. Více informací, jak zacházíme
s vašimi daty, najdete v tomto dokumentu.
Ochrana osobních údajů je pro nás prioritou. Více informací, jak zacházíme
s vašimi daty, najdete v tomto dokumentu.
Nezkusili jste ještě všechny produkty? Nevadí!
Na Košík.cz najdete téměř všechny kandidáty na Rostlinný produkt roku 2021.
Zároveň při nákupu nad 1 200 Kč získáváte slevu na 100 Kč. Stačí pouze u pokladny zadat slevový kód "Rostlinne". Platí 5 dnů od zahlasování.
Rostlinně je projekt oslavující rostlinnou kuchyni.
Projekt, který inspiruje a podporuje. Projekt, který povzbuzuje majitele restaurací k rozšiřování
nabídky rostlinné kuchyně a pomáhá výrobcům potravin a supermarketům při uvádění nových produktů na trh.
Stále více lidí objevuje bohatství rostlinné kuchyně, její kouzlo a rozmanitost. Nové vůně, barvy a chutě získávají své přívržence napříč celým světem. Mění se nejen obsah našich lednic, ale celý životní styl.
Vedle tradiční, světové, lokální, exotické nebo třeba molekulární kuchyně si úspěšně našla své místo i kuchyně rostlinná. A změny si všímá jak potravinářský průmysl, tak gastronomická zařízení. Obchody se plní novými rostlinnými produkty a restaurace nabízí více a více rostlinných jídel. Při celosvětovém hodnocení měst podle dostupnosti bezmasé kuchyně se v roce 2019 Praha umístila na desátém místě a my jí s radostí gratulujeme. Na první příčce se umístil Londýn, následován New Yorkem a Berlínem.
Jako hlavní gastronomický trend roku 2019 rostlinnou kuchyni označil Forbes, The Economist, studie Foodcast 2019 společnosti Uber Eats, ale i lokální média jako Spirit Magazín. Podle výzkumu agentury IPSOS z března 2019 preferuje bezmasou stravu 5 % Čechů a mezi lidmi ve věku 18 – 34 let dokonce každý desátý! Počet obdivovatelů rostlinné kuchyně stále roste a je tedy správný čas jim začít plnit sny a očekávání. A jak na to?
Pro všechny majitele restaurací, výrobce potravin, osoby a instituce, které mají zájem reagovat na měnící se požadavky spotřebitelů, je tu Rostlinně.
Vyznáme se v nejnovějších trendech, sledujeme průzkumy veřejného mínění i trh, a tak máme rostlinnou kuchyni v malíčku. Potřebujete pomocnou ruku nebo jen společný brainstorming?
Obraťte se na nás! Působíme po celé České republice.
Nevíte, jak dostat rostlinné jídlo do menu vašeho podniku? Máte otázky z oblasti rostlinné gastronomie? Ozvěte se našemu konzultantovi a koordinátorovi ambasadorů pro restaurace Liboru Pozníčkovi (libor.poznicek@rostlinne.cz).
Máte dotazy ohledně našich sociálních sítí? Obraťte se na social media manažerku Rostlinně Lucii Barborovou (lucie.barborova@rostlinne.cz)
Chtěli byste se účastnit dalšího ročníku naší konference Plant-Powered Perspectives nebo máte ke konferenci jakékoliv podněty? Ozvěte se naší produkční Veronice Komarové (veronika.komarova@rostlinne.cz)
Chystáte nějaký nový produkt? Nebo máte nějaké jiné otázky ohledně projektu Rostlinně? Spojte se s koordinátorkou projektu Lujzou Demuthovou (lujza.demuthova@rostlinne.cz)
Těšíme se!