Souhlasíte?

01 / 06

Rostlinné mléko už je k dostání skoro v každé kavárně.

Přeskočit

Souhlasíte?

02 / 06

Nabídka zeleninových pomazánek je už samozřejmostí ve všech obchodech.

Přeskočit

Souhlasíte?

03 / 06

Mám ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který dává přednost rostlinné kuchyni.

Přeskočit

Souhlasíte?

04 / 06

Počet lidí s intolerancí nebo dokonce alergií na laktózu narůstá a ti jistě ocení nabídku rostlinných produktů jako alternativu.

Přeskočit

Souhlasíte?

05 / 06

Znám restauraci, kde podávají skvělé rostlinné jídlo.

Přeskočit

Souhlasíte?

06 / 06

Jáhly, červená čočka, chřest nebo ovesné vločky? Rostlinná kuchyně znamená tisíce možností!

Přeskočit

Budoucnost je rostlinná

Rostlinně je projekt oslavující rostlinnou kuchyni.
Projekt, který inspiruje a podporuje. Projekt, který povzbuzuje majitele restaurací k rozšiřování
nabídky rostlinné kuchyně a pomáhá výrobcům potravin a supermarketům při uvádění nových produktů na trh.

Proč?

Protože budoucnost je rostlinná.

Stále více lidí objevuje bohatství rostlinné kuchyně, její kouzlo a rozmanitost. Nové vůně, barvy a chutě získávají své přívržence napříč celým světem. Mění se nejen obsah našich lednic, ale celý životní styl.

Vedle tradiční, světové, lokální, exotické nebo třeba molekulární kuchyně si úspěšně našla své místo i kuchyně rostlinná. A změny si všímá jak potravinářský průmysl, tak gastronomická zařízení. Obchody se plní novými rostlinnými produkty a restaurace nabízí více a více rostlinných jídel. Při celosvětovém hodnocení měst podle dostupnosti bezmasé kuchyně se v roce 2019 Praha umístila na desátém místě a my jí s radostí gratulujeme. Na první příčce se umístil Londýn, následován New Yorkem a Berlínem.

Jako hlavní gastronomický trend roku 2019 rostlinnou kuchyni označil Forbes, The Economist, studie Foodcast 2019 společnosti Uber Eats, ale i lokální média jako Spirit Magazín. Podle výzkumu agentury IPSOS z března 2019 preferuje bezmasou stravu 5 % Čechů a mezi lidmi ve věku 18 – 34 let dokonce každý desátý! Počet obdivovatelů rostlinné kuchyně stále roste a je tedy správný čas jim začít plnit sny a očekávání. A jak na to?

Pro všechny majitele restaurací, výrobce potravin, osoby a instituce, které mají zájem reagovat na měnící se požadavky spotřebitelů, je tu Rostlinně.
Vyznáme se v nejnovějších trendech, sledujeme průzkumy veřejného mínění i trh, a tak máme rostlinnou kuchyni v malíčku. Potřebujete pomocnou ruku nebo jen společný brainstorming?

Obraťte se na nás! Působíme po celé České republice.

Nevíte, jak dostat rostlinné jídlo do menu vašeho podniku? Máte otázky z oblasti rostlinné gastronomie? Ozvěte se naší konzultantce a koordinátorce ambasadorů pro restaurace Barboře Holečkové (barbora.holeckova@rostlinne.cz).

Máte dotazy ohledně našich sociálních sítí? Obraťte se na social media manažerku Rostlinně Kláru Pelclovou (klara.polakova@rostlinne.cz).

Chtěli byste se účastnit dalšího ročníku konference Plant-Powered Perspectives nebo máte ke konferenci jakékoliv podněty? Ozvěte se naší produkční Lucii Roškotové (lucie.roskotova@rostlinne.cz).

Chystáte nějaký nový produkt? Nebo máte nějaké jiné otázky ohledně projektu Rostlinně? Spojte se s koordinátorkou projektu Lujzou Demuthovou (lujza.demuthova@rostlinne.cz)

Těšíme se!

budoucnost@rostlinne.cz