Souhlasíte?

01 / 06

Rostlinné mléko už je k dostání skoro v každé kavárně.

Přeskočit

Souhlasíte?

02 / 06

Nabídka zeleninových pomazánek je už samozřejmostí ve všech obchodech.

Přeskočit

Souhlasíte?

03 / 06

Mám ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který dává přednost rostlinné kuchyni.

Přeskočit

Souhlasíte?

04 / 06

Počet lidí s intolerancí nebo dokonce alergií na laktózu narůstá a ti jistě ocení nabídku rostlinných produktů jako alternativu.

Přeskočit

Souhlasíte?

05 / 06

Znám restauraci, kde podávají skvělé rostlinné jídlo.

Přeskočit

Souhlasíte?

06 / 06

Jáhly, červená čočka, chřest nebo ovesné vločky? Rostlinná kuchyně znamená tisíce možností!

Přeskočit
Cz En
Cz En
Hero cover Hero title

Plant-Powered Perspectives 2022 Green line

Calendar icon 10. 10. 2022, Spojka Karlín, Praha
Arrow
Post image

O konferenci Green line

Plant-Powered Perspectives. Průkopnická konference zaměřená na business sektor sleduje, reflektuje a posouvá trend rostlinné kuchyně v kontextu České republiky.

Potravinářství se nám mění před očima. Výrobci, restaurace i supermarkety objevují obrovský potenciál, který rostlinná kuchyně vnáší do jejich podnikání. Flexitariánství, rostlinný protein, alternativy masa – to jsou výrazy, které se v posledních letech skloňují napříč médii, která se tomuto odvětví věnují.

Jste na novou vlnu dobře připraveni? Odpověď a inspiraci vám nabídneme prostřednictvím konference Plant-Powered Perspectives, kde budete mít možnost setkat se s předními odborníky na rostlinné stravování a inspirovat se v rozšiřování či inovaci vašeho sortimentu.

Součástí programu bude i mapování potenciální synergie soukromého a veřejného sektoru. Nejen ve střední Evropě totiž vnímáme rostoucí nezbytnost mezisektorové spolupráce pro budoucí vývoj a zdostupnění rostlinných alternativ.

Vítejte na třetím ročníku konference Plant-Powered Perspectives. Letos poprvé offline.

Arrow

Pro koho
je akce určena?
Green line

zástupce segmentu FMCG, HoReCa a retail
výrobce potravin
zástupce masného průmyslu hledající nová řešení
potravinové a potravinářsko-technologické startupy
investory a inovátory potravinářského průmyslu
instituce, které chtějí držet krok se současnými trendy
všechny, kteří sledují současné trendy

Konference proběhne v pondělí 10. 10. 2022 v moderních prostorech
Spojka Events a bude simultánně tlumočena (CZ/EN)

Post image

PROGRAM Green line

Čas

Téma

Řečník

  • 08:30-09:00

    Door open

    Více info

    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 09:00-09:15

    Uvítání - seznámení s moderátory

    Libor Pozníček Libor Pozníček

    Vanda Kofroňová Vanda Kofroňová

    +1

    Více info

    Libor Pozníček

    Libor Pozníček
    Prezentuje v češtině
    Moderátor panelových diskuzích uplynulých ročníků Plant-Powered Perspectives se tentokrát zhostil spolu-moderování celé konference. Profesně fitness trenér, poradce pro výživu a lektor, který pomáhá lidem zamilovat se do pohybu a rostlinné kuchyně.


    Vanda Kofroňová

    Vanda Kofroňová
    Prezentuje v češtině
    Vanda pracuje jako redaktorka a moderátorka ekonomického zpravodajství České televize od roku 2010. Ráda moderuje i živé společenské akce a odborné konference. Prošla profesionálními hlasovými tréninky a školeními prezentačních dovedností, které v poslední době i vede.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 09:15-09:25

    OREA HOTELS - První rostlinná polopenze v Česku

    Lukáš Želechovský Lukáš Želechovský

    Více info

    Lukáš Želechovský

    Lukáš Želechovský
    Prezentuje v češtině
    Lukáš Želechovský od letošního roku zastává funkci Culinary Chef v řetězci OREA Hotels & Resorts. Ač chtěl být automechanikem, osud ho po vzoru jeho otce nakonec poslal do kuchyně. Po vyučení a následné maturitě se Lukáš stal jedním z mála Čechů, kteří se přípravě sushi a asijské kuchyně učili od pravého japonského mistra. Lukáš dlouhá léta působil v pražském Buddha-Baru, kde se stal šéfkuchařem v pouhých čtyřiadvaceti letech. Své zkušenosti získával ze zahraničních cest a stáží. Před nedávnem se vrátil ze Saudské Arábie, kde působil na postu šéfkuchaře 3 roky.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 09:25-09:45

    Prodejní data rostlinných produktů – jaké jsou tendence v ČR?

    Andrea Vozníková Andrea Vozníková

    Více info

    Andrea Vozníková

    Andrea Vozníková
    Prezentuje v češtině
    Andrea Vozníková se ve výzkumu trhu pohybuje více než 20 let. Nejvíce se věnuje rychloobrátkovému spotřebnímu zboží a prodejním řetězcům (potraviny, drogerie, fast foody...). Pracovala v předních agenturách jako je NIELSEN, Ipsos a Kantar, ale i ve společnostech Unilever a Zuno-Raiffeisen. Ve společnosti InsightLab zastřešuje oddělení spotřebitelského výzkumu pro ČR i SR. Je presidentkou asociace in-store reklamy POPAI/Shop! Global a členkou Franšízingového klubu.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 09:45-10:30

    Spolupráce veřejného a soukromého sektoru, inspirace z Dánska

    Sidsel Poulsen Rune-Christoffer Dragsdahl Rune-Christoffer Dragsdahl, Sidsel Poulsen

    Více info

    Sidsel Poulsen Rune-Christoffer Dragsdahl

    Rune-Christoffer Dragsdahl, Sidsel Poulsen
    Prezentuje v angličtině
    Dánský vegetariánský spolek sklízí úspěchy v propojování a vytváření spoluprací napříč veřejným a soukromým sektorem. Zastává také významnou roli v zajišťování milionových investic do rostlinné stravy. Generální tajemník spolku Rune-Christoffer Dragsdahl a politická koordinátorka Sidsel Poulsen se podělí o své zkušenosti s tím, jak byli schopni přesvědčit zástupce soukromého a veřejného sektoru, aby podpořili tuto rostlinnou iniciativu. Jejich prezentace bude zaměřena na to, jak se může soukromý sektor zapojit do vývoje jídla budoucnosti, jaké výhody mohou pro ně plynout z podpory veřejné správy, na své úspěchy ale taky zakopnutí na cestě k rostlinné budoucnosti.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 10:30-11:00

    Coffee break

    Více info

  • 11:00-11:20

    Get Inspired by Naturli!

    Henrik Lundt Henrik Lund

    Více info

    Henrik Lundt

    Henrik Lund
    Prezentuje v angličtině
    Naturli' je od roku 1988 známá jako průkopník v oblasti rostlinných potravin a nabízí sortiment napříč kategoriemi od mléčných výrobků až po maso, přičemž se zaměřuje na běžné spotřebitele - Naturli' je přítomna na 19 trzích po celém světě. Společnost Naturli' jako první vyvinula veganské máslo, které se vyrábí z bambuckého másla a mandlí. Naturli' je výzvou pro konvenční myšlení, aby se zastavila změna klimatu prostřednictvím toho, co jíme a pijeme....bez toho, abychom cokoli obětovali," říká Henrik Lund, generální ředitel společnosti Naturli' a předseda dánské asociace podnikatelů v rostlinné výrobě.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 11:00-12:00

    Paralelní část programu: Kulatý stůl se zástupci Dánské Vegetariánské společnosti, prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu, politiky a úředníky

    Více info

    Popis prezentace:
    Moderovaný kulatý stůl. Po úvodním slovu Tomáše Prouzy bude následovat otevřená diskuze o příležitostech a výzvách podpory rostlinné stravy, inovací a produktů nejen na základě dánských zkušeností. V 10:50 se shromáždíme u pravého zadního vchodu a společně se odebereme na debatu v budově naproti. Tato část programu je určena pouze pro politiky a zástupce veřejné sféry.

  • 11:20-11:50

    Panelová diskuze no. 1

    Martin Jahoda

    Martin Jahoda
    Emco

    Martina Štrbavá

    Martina Štrbavá
    Violife

    Martin Čermák

    Martin Čermák
    Nurishh

    +2

    Více info

    Martin Jahoda

    Martin Jahoda, Emco
    Prezentuje v češtině
    Martin Jahoda je generální ředitel české rodinné firmy Emco, která vyrábí oblíbené cereální výrobky a nyní uvádí novou rostlinnou značku Pan Hrášek. Otec 4 dětí, sportovec a spoluzakladatel všesportovního dětského programu Gymnathlon.


    Martina Štrbavá

    Martina Štrbavá, Violife
    Prezentuje v češtině
    Martina Štrbavá je ve společnosti Upfield brand managerkou rostlinných sýrů Violife pro východní Evropu. Na univerzitě v Dánsku vystudovala Mezinárodní obchod, kde poprvé přišla do styku s firmami zaměřenými na rostlinné alternativy.


    Martin Čermák

    Martin Čermák, Nurishh
    Prezentuje v češtině
    Martin Čermák je generálním ředitelem francouzské rodinné společnosti BEL, která za poslední roky prošla transformací z výrobce sýrů na společnost, jejímž posláním je přinášet zdravější a odpovědnější stravování pro všechny. Miluje svoji práci v BELu, díky které rozzáří úsměvy ve tváři našich zaměstnanců, partnerů a především spotřebitelů. Uvedením značky Nurishh máme možnost potěšit ještě vice zákazníků.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 11:50-12:05

    E-commerce a marketing s Martinem Lantou

    Martin Lanta Martin Lanta

    Více info

    Martin Lanta

    Martin Lanta
    Prezentuje v češtině
    Martin Lanta je zakladatel a CEO start-upu udrzitelny-nakup.cz.Ve světě online marketingu se pohybuje již více než 8 let. Pracoval pro samotné klienty, mediální domy i marketingové agentury. Tímto projektem se tedy pomyslný marketingový trojúhelník uzavřel. Jeho současná vize na poli digitálního marketingu je jednoduchá – v rámci spolupráce se svými klienty a partnery se chce aktivně podílet na zlepšování společnosti po etické a ekologické stránce.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 12:05-12:20

    Ženy s.r.o - Direct to change aneb nejen o přímé cestě k zákazníkovi

    Eva Čejková Eva Čejková

    Více info

    Eva Čejková

    Eva Čejková
    Prezentuje v češtině
    Eva Čejková je Founder a CEO Testuj.to a zakladatelka komunity ŽENY s.r.o. Vystudovala FSV UK obor Mediální studia a 10 let podnikala v oblasti PR a marketingu. V roce 2012 v průběhu své mateřské založila komunitu ŽENY s.r.o. Eva se zajímá o trendy v oblasti nákupního chování, budování komunit a práce s microinfluencery. V září 2020, po necelých dvou letech existence projektu, vyjednala Eva pro Testuj.to strategického investora, společnost Heureka Group. Eva se tak uzavřela s Heureka Group jejich první investici do start-upu.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 12:20-13:30

    Networking lunch

    +1

    Více info

  • 13:30-14:00

    Panelová diskuze no. 2

    Michal Skala

    Michal Skala
    Globus

    Adéla Kovková

    Adéla Kovková
    Tesco

    Tomáš Myler

    Tomáš Myler
    Lidl

    +2

    Více info

    Michal Skala

    Michal Skala, Globus
    Prezentuje v češtině
    Michal Skala je manažer sortimentního oddělení Zdravý svět v síti prodejen Globus. Od vzniku oddělení v roce 2016 zavádí do sortimentní nabídky rostlinné alternativní produkty, tak aby zákazníci prodejen Globus měli dostupnou rostlinnou alternativu ve více potravinových kategoriích. Síť prodejen Globus byla za nabídku rostlinných produktů opakovaně oceněna titulem Rostlinný řetězec roku 2020 a 2022


    Adéla Kovková

    Adéla Kovková, Tesco
    Prezentuje v češtině
    Adéla Kovková je CE Buying Manager v Tesco Stores. Pracuje v Tescu už 13 let jako nákupčí v kategorii zdravého stravování, kterou má na starost poslední 4 roky. Začínala jako nákupčí pouze pro český trh, ale v posledních 2 letech má na starost celou centrální Evropu. Adéla se sama řadí do skupiny flexitariánů a sama tak patří do skupiny zákazníků této kategorie.


    Tomáš Myler

    Tomáš Myler, Lidl
    Prezentuje v češtině
    Tomáš Myler Ředitel firemní komunikace a CSR Ve své současné pozici, kterou zastává od roku 2020, má na starosti externí / interní komunikaci a CSR. Předtím v Lidlu působil jako HR marketing senior konzultant. V předchozích letech si prošel různými marketingovými pozicemi se zaměřením na HR nebo produktový marketing.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 14:00-14:20

    Post Milk Generation by Oatly

    Toby Weedon Toby Weedon

    Více info

    Toby Weedon

    Toby Weedon
    Prezentuje v angličtině
    Toby Weedon je manažer barista vývoje pro Oatly a byl v Oatly od zrodu produktů jejich baristické řady. Toby si prošel světem kávy na všech úrovních, od baristy přes pražiče až po šéfkuchaře a všechno mezi tím. Když zrovna nepopíjí kávu někde v jižním Londýně, Toby cestuje vlakem po Evropě a rozšiřuje Post Milk Generation.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 14:20-14:40

    Garden Gourmet: Příběh Rostlinného Vuňáka

    Zbyněk Haindl Zbyněk Haindl

    Více info

    Zbyněk Haindl

    Zbyněk Haindl
    Prezentuje v češtině
    Zbyněk Haindl je Business Manager Food pro CZ a SK v Nestlé Česko. V Nestlé působí na různých marketingových a obchodních pozicích už téměř 14 let. Posledních 6 let se věnuje potravinám se zaměřením na nové trendy: rostlinnou stravu, bio, pronikání mezinárodních chutí do lokálních kuchyní. V současné době je také zodpovědný za rozvoj kategorie rostlinných jídel v regionu střední a východní Evropy pod značkou Garden Gourmet.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 14:40-15:00

    Revo: Rostlinný losos z 3D tiskárny!

    Robin Simsa Robin Simsa

    Více info

    Robin Simsa

    Robin Simsa
    Prezentuje v angličtině
    Robin Simsa je generálním ředitelem a spoluzakladatelem firmy Revo Foods, která vyvíjí nové rostlinné alternativy ryb a mořských plodů. Studoval biotechnologii a potravinovou technologii, obdržel PhD z Gothenburgské univerzity a Tuftsovi univerzity. Revo Foods bylo založeno v roce 2020 v Rakousku a již nyní vyváží své produkty do 17 zemí Evropy. Zároveň jsou držiteli 2 patentů na svou inovativní technologii.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 15:00-15:30

    Seafood break

    Více info

  • 15:30-15:55

    Get Inspired by Semix!

    Eva Dubinská Eva Dubinská

    Více info

    Eva Dubinská

    Eva Dubinská
    Prezentuje v češtině
    Eva Dubinská je exportní manažerkou české společnosti Semix, která s obchodními partnery z 35 zemí světa rozvíjí pekařské, veganské a BIO projekty. Je ambasadorkou BE BIO vize společnosti Semix. Je také máma dvou dětí a dlouholetou zastánkyní zdravého životního stylu.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 15:55-16:15

    Tady se najím rostlinně: Starbucks

    Michal Holotík Michal Holotík

    Více info

    Michal Holotík

    Michal Holotík
    Prezentuje v češtině
    Michal Holotík se věnuje brand marketingu už téměř 10 let. Z filmového průmyslu přešel před třemi lety ke svému love brandu. Vede tým komunikace a marketingu Amrest Coffee ve střední Evropě. Ve Starbucks se zaměřuje na rozmanitost nabídky, aby vyhovovala každému zákazníkovi. Třeba i veganovi.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 16:15-16:45

    CHEFS TALK

    Denisa Michnová Denisa Michnová

    Filip Sajler Filip Sajler

    Ondřej Panoš Ondřej Panoš

    +2

    Více info

    Denisa Michnová

    Denisa Michnová
    Prezentuje v češtině
    Denča Michnová je majitelkou rodinné restaurace ve Frýdku-Místku, kterou provozuje již osmým rokem. Poslední dva roky se rozhodla ke změně stravování a z původně vegetariánské restaurace udělala veganskou. Považuje to za jedno z těch nejlepších rozhodnutí v její práci a rovněž v jejím osobním životě. Na konci minulého roku, v prosinci, vydala svoji první veganskou kuchařku a také začala psát svůj blog, kde ráda sdílí úžasné recepty veganského původu. Tuto stravu si zamilovala a proto své nadšení ráda předává dále.


    Filip Sajler

    Filip Sajler
    Prezentuje v češtině
    Filip Sajler je zakladatel a CEO společností Perfect Canteen & Perfect Catering, které jsou nově v rodině firem Hopi Holding. Soustředí se na firemní kantýny, moderní firemní stravování a prémiový catering. Ze své pozice se aktivně podílí na vedení společnosti a určuje směr jejího dalšího rozvoje. Zároveň patří díky úspěšnému pořadu Kluci v akci k nejznámějším českým kuchařům. Má za sebou praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu, Singapuru a v České republice, včetně u věhlasných a Michelinem oceněných šéfkuchařů. V neposlední řadě, Filip je od letošního roku také patronem Rostlinně.


    Ondřej Panoš

    Ondřej Panoš
    Prezentuje v češtině
    Ondřej Panoš je šéfkuchař Spojky Karlín, první flexitariánské restaurace v Česku. Před jejím otevřením také šéfkuchař (nejen) zahraničními turisty milovaného podniku Etnosvět. Mimo jiné patron projektu Rostlinně, který se neváhal zapojit do mezinárodní iniciativy Chefs for Change International.


    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 16:45-17:05

    Coffee + Cake

    +1

    Více info

    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

  • 17:05-17:20

    Vyhlášení soutěže + rozloučení

    Více info

    Popis prezentace:
    Podrobnosti budou doplněny.

Jak probíhaly
loňské ročníky?
Green line

Buďme v kontaktu

User
User
User

Ochrana osobních údajů je pro nás prioritou. Více informací, jak zacházíme
s vašimi daty, najdete v tomto dokumentu.

Partneři

Cibule Garden Gourmet Kaufland Globus Mini restaurace u Denči Orea Tesco Violife The vegetarian butcher Starbucks Naturli Oatly Pan Hrášek Revo Semix Spojka Karlín YouVegan Slido Green heads Goody Foody Vegan Vegan Nurishh Elite foods

Mediální partneři

Ženy s. r. o. Retail News